al ons onderzoek

al ons onderzoek

We hebben als sector duidelijk gemaakt dat een systeembenadering noodzakelijk is om een rechtvaardig, duurzaam voedselsysteem te creëren.
Haagse Voedselraad roept College Den Haag om vaart te maken met integrale voedselvisie voor Den Haag
Hoewel Big Livestock slecht is voor natuur, mens en dier, verstrekt Rabobank er miljarden aan financiële diensten aan.
Net als dat er eindeloos veel recepten met vis zijn lijken de gevolgen van gekweekte vis ook eindeloos. Wie betaalt de echte prijs voor vis?
Albert Heijn heeft afgelopen week toegezegd de uitstoot in de keten met 45% te verminderen in 2030. Hoe gaan ze dit doen?
Veel supermarkten zijn nog niet transparant over hun uitstoot en nemen de verkoop van minder vlees en zuivel niet mee in klimaatplannen
Het rapport van Feedback EU and EEB ‘No Time to Waste’ laat zien dat de EU jaarlijks voor 138 miljoen ton aan landbouwproducten importeert. Deze verspilling kost huishoudens en bedrijven in de EU jaarlijks 143 miljard euro en veroorzaakt 6% van de broeikasgassen.
Albert Hein, als deel van Ahold Delhaize, doet te weinig om klimaatimpact te verlagen: 15% minder CO2e in de ketens in 2050 is niet genoeg.
Nieuw stikstofbeleid, boeren die protesteren, tekorten door een oorlog duizenden kilometers verderop. Waarom werkt ons huidige systeem niet?